Followers

Sunday, September 20, 2009

Rindu Azizul terubat

Rindu Azizul terubat

Oleh AIDA ADILAH MAT
aida@hmetro.com.my
tatapan keluarga masing-masing di Malaysia." title="BERSERI-SERI...Azizul dan Tya bergambar bersama untuk
tatapan keluarga masing-masing di Malaysia." width="300" border="0" height="262">
BERSERI-SERI...Azizul dan Tya bergambar bersama untuk
tatapan keluarga masing-masing di Malaysia.
GEMA takbir di pagi 1 Syawal pasti menyentuh jiwa setiap insan yang mendengarnya terutama apabila terpaksa berada di perantauan dan berjauhan daripada keluarga tersayang.

Andai diturutkan rasa hati, kegembiraan di hari kemenangan umat Islam selepas sebulan berpuasa pastinya harus dirai bersama keluarga, namun kerana tuntutan kerja, ia harus diketepikan.

Itulah dirasai pelumba negara, Azizulhasni Awang yang terpaksa beraya di pangkalan latihan kem basikal negara di Melbourne buat kali kedua.

Hatinya pasti tersentuh tatkala terkenang mencium tangan kedua ibu bapa, perkara wajib yang dilakukan setiap pagi 1 Syawal. Apabila mengingati detik itu, kesedihan pasti meruntun jiwa.

Namun, Syawal kali ini sedikit menceriakan pemenang pingat perak Kejohanan Dunia dalam acara pecut 200 meter itu apabila dapat beraya bersama insan tersayang, Athiah Ilyana Abdul Samat (Tya), serta ramai rakan seperjuangan yang lain.

“Jika tahun lalu hanya saya, Fatehah (Mustapa), Junaidi (Mohd Nasir) dan (Mohd) Edrus (Md Yunus) tapi tahun ini lebih meriah. Ada pelumba endurance bersama kami kali ini.

“Kehadiran Tya sedikit sebanyak dapat mengubat kerinduan saya terhadap keluarga sekurang-kurangnya ada teman saya di sini biarpun pasti kedua-dua kami tidak dapat menahan rasa rindu terhadap keluarga masing-masing,” katanya.

Azizul berkata, dia memulakan pagi 1 Syawal tahun lalu dengan berkumpul bersama rakan sepasukan di gimnasium kem latihan pasukan sebelum bergerak menunaikan sembahyang sunat Aidilfitri di Malaysia Hall bersama rakyat Malaysia yang lain.

“Tahun ini jadualnya pasti sama, pagi raya kami akan ke gimnasium dan kemudian bersembahyang raya.

“Tahun lalu, jurulatih John Beasley bersama isterinya membawa kami melawat zoo sebelum kembali berlatih pada sebelah petang tapi tahun ini saya harap dapatlah kami cuti, maklumlah ramai atlit di Melbourne, jadi dapatlah kami beraya,” katanya yang gemar makan lemang.

Jika berbicara mengenai suasana, anak muda kelahiran Dungun itu berkata, pengertian raya pada dirinya sama saja seperti rakan seagama kerana umat Islam akan meraikan hari kemenangan.

Begitu juga suasana di Melbourne, biarpun tidak sama dengan Malaysia namun auranya tetap dirasai.

Mengulas mengenai persediaannya tahun hadapan, Azizul yang turut melanjutkan pelajaran dalam bidang pengurusan sukan di Universiti Deakin, Melbourne, berkata, dia perlu bijak menyusun jadual latihannya dan pelajaran.

Menurutnya, tahun hadapan detik paling sibuk baginya kerana perlu memberi tumpuan terhadap dua kejohanan utama iaitu Sukan Komanwel dan Sukan Asia.







Salam Aidilfitri 2009

Salam Aidilfitri semua ..buat kaum keluarga,sahabat,peminat2 sukan berbasikal,rakyat Malaysia khususnya...dengan ini saya ,Mohd Azizulhasni memohon seribu kemaafan di atas segala salah silap yang telah saya lakukan...Semoga Allah memberkati kita semuaa...I got exam this monday..wish me luck!raya and exam..

p/s:kepada semua Victorian, jemputlah kerumah pada raya pertama menu: satay+nasi tomato..baik punyaaa.. waktu:11.00am-5.00pm..




Wednesday, September 16, 2009

Azizulhasni perlu bijak

Azizulhasni perlu bijak

Oleh Aida Adilah Mat
aida@hmetro.com.my
MENYEDARI bakal melalui laluan yang penuh berliku tahun hadapan, pelumba harapan negara, Azizulhasni Awang perlu bijak merencana strategi terbaik ketika berdepan lawan.

Antara Sukan Komanwel, Sukan Asia mahupun Kejohanan Dunia, semua temasya itu penting buat pelumba kelahiran Terengganu itu untuk membawa nama negara di pentas antarabangsa.

Biarpun sukar untuk menyerlah di setiap kejohanan disertainya, Azizul tetap yakin mampu memberikan yang terbaik untuk mendominasi acara kegemarannya, keirin dan juga pecut.

“Tahun depan memang sibuk dan mencabar. Kedua-dua temasya sukan itu, baik Komanwel mahupun Asia sangat penting untuk saya. Saya mahukan pingat di kedua-dua kejohanan berkenaan terutamanya Sukan Asia.

“Siri Kejohanan Dunia juga penting kepada saya untuk menjadi kayu pengukur kepada kemampuan saya dan saya harap keputusan itu nanti lebih baik berbanding tahun lalu,” katanya yang meraih pingat perak dalam acara pecut 200m dalam saingan kemuncak Kejohanan Dunia, Mac lalu.

Azizul berkata, lima siri Kejohanan Dunia yang akan berlangsung tahun depan mungkin menjadi tempat terbaik menebus kekecewaannya muncul sebagai kuasa dunia dengan menyarung jersi pelangi dalam acara keirin.

Katanya, jersi pelangi adalah jersi yang menjadi impian setiap atlit yang bergelar pelumba basikal justeru selagi belum menjadikannya kenyataan, dia akan tetap terus berusaha.

Menyingkap akan peluang, Azizul tetap optimis kerana pada setiap kejohanan peluang untuk menang sentiasa terbuka namun saingannya sentiasa sukar untuk dijangka.

Apapun kejayaan harus di kejar biarpun sudah sedia maklum setiap kejohanan mewujudkan persaingan dan suasana yang berbeza dan namun perlu dihadapi dengan tenang.

“Senang cerita memang susah kerana bagi saya tiada istilah perlumbaan atau pertandingan yang senang,” katanya.

Siri Kejohanan Dunia akan bermula di Manchester 30 Oktober ini, Melbourne (19-21 November), Cali, Colombia (10-12 Disember), Beijing (22-24 Januari) dan Copenhagen, Denmark (22-24 Mac).

APEEE???TELUR KEMBAQ???


waaaa...manyak ong wooo ini hali..suma wa punye telur oo..satu kotak ooo..suma die punya kuning warna..kembar ooo..wa manyak hairan..bukan satu dua bijik..tapi satu kotak telur..semua sama ooo...

macam mana ini boleh terjadi aaaa?? waa beli pisang pon dapat pisang kembar ooo?? bukan itu saja.. ada lagi ooo.. wa ambik wa punye mangga..bukan mangga pintu tapi itu buah itu..wa tgk pon kembar juga ooo...waaaaa...

wa sgt terkagum ini hali..

SUBHANALLAH

APEEE???TELUR KEMBAQ???

track mania

this is how we ride on the track..with the high speed..no brake..in the split of second..if you're not concentrate..BOOOMMM..KABOMMM!!!...





besday mamat

15hb September adalah sambutan birthday berlangsung lagi di Parkville...kali ni dah kali ke brape dahh..meriah tol Parkville..asyik sambut birthday jer..kali ni birthday Mamat lak atau name dalam lesen motor die Mohd Harrif Salleh...orang kampung aku..ganu kiter dan berlumba since junior ngan beliau..

birthday mamat ni tidak meriah dengan kek dan nyanyian 'Allah selamatkn kamu' jer..malah disusuli juga dengan acara melontar telur oleh para2 perserta lontar telur dari negara pasir berdengung...suma dok baliq teloq kat mamat nih..kesian lak aku tgk..nak muntah die..kesian tak kesian..birthday punye pasal lalu aku paling last skali keluarkan senjata sulit aku, gingseng dan akar kayu yang dah berkulat lalu di jadikan songkok kat mamat ni..

sambutan juga dimeriahkan dengan acara mengejar adik sampai ke tengah padang memalam buta..dan juga kejar semua orang dalam rumah sampai ade yang nyorok dalam loker..huahua



muke serius tiup lilin

amik ko!!songkok khas + telur mentah as juadah birthday si mamat


papepon we all tetap enjoy..(adiq je muke sedih skit)...huahua..satu..dua..tiga..tunjuk gigi!!


sesi dalam rumah lak after dah puas baling telur+kejar mengejar..kek pon dah licin..badan pon dah penat..tido time..

Monday, September 14, 2009

kalut milut..ngeeeee


apakah ini??ini apakah???

adakah ini perodua myvi se baru?? atau manusia yang disumpah???

haaaaaaaaaaaaaaa...

untuk makluman u all friends..ini bukanlah tart nenas..tapi ini adalah beg..
beg!!yang orang isi barang tu...

tapi ape yg ajaibnye tentang beg ni sampai aku postkn kat blog nih??

camni citenye..

jeng..jeng...jenggggggg..

pagi tu..aku turun ler awal pagi..breakfast nak pi uni..ade test...pagi tu tak pi gym..
aku ler paling awal..then ngah layan cereal nih..budak2 ni semua turun dah..nak breakfast nak pi gym..

nak dijadikan cerita..beg ni kepunyaan Junaidi@Junai..si Junai ni die pi kayuh ke gym skali ngan Eddy & Apis..Teha lak naik keta ngan Kate & Zam..

aku yang tengah layan ngunyah cereal pepagi nih dengar ler si Junai ni duk cakap kat teha..

"teha..nanti ko tolong bawak beg aku erk"..teha membalas.."ok Junai,no problem"....

then tengah kalut2 nak ke gym tu Junai pesan lagi..last2 before nak gerak, LAGI skali Junai pesan kat Teha..

tup..tup..semua dah xde..tinggal aku sorg jer ngah layan kat meja makan nih..skali ngah kunyah2 tuh aku terpandang beg si Junai nih..terus aku tergelak giler+terbahak-bahaks+berair mata...

lawak sungguh ler..sure bengang Junai kat gym..tapi dah tertinggal..nak watcamne..huahuahua

p/s: Janganlah anda kalut-milut sampai terlupa benda-benda penting atau pesanan orang lain..lagi2 dah nak dekat raya nih..nak gerak balik kampung...janganlah kalian tertinggal barang2 yang berharga u all..adios









pari oh pari..tuke oh tuke

i really love stingray@ ray..especially when grill it..fuhhhh...makes me melting..ray nih,orang ganu panggil tuke pronounce as tu-ke..if im going back to my home town..my mom for sure will know what she should get when going to market..i really miss her 'air asam'...arghhhh..then put extra bawang potong inside it..and not to forget serai potong..(time type nih,air liur ku hampir menitik ke keyboard)..

nak balik..nak pari bakar..nak ketupat..nak lemang..nak rendang..nak nasi dagang..nak nasi minyak..nak semua..NAK RAYAAAAA...


nah die!!!..nak sgt pari erk..i give u this one..what??pari ke syair si pari-pari nih??
bosa nya omak ko..pari nih ditangkap near Bang Pakong River in Chachoengsao,Thailand..
and yang paling uniknye..sejurus after ditangkap ni..si syair si pari-pari yang sebesar 4.3 meter nih langsung melahirkan anak..waaa..terkejut punya pasal kantoi menetap kat sungai tu terus beranak..Subhanallah..

Sunday, September 13, 2009

2 FAST TO HANDLE LAH IDIOT

Aku baru balik dari uni nih..badan still stress sangkut jammed tadi..sampai-sampai umah nak masuk ikut pintu dapur umah skali budak-budak ni kecoh..

"wei..kete terbalik wei..kete terbalik" si apis yg gigi baru pas cabut

"ko nak tengok keta terbalik tak" si eddy beria

"keta sape wei??kat mane??camne leh terbalik?betol ke?? aku yang blur giler

"kat umah bunjil wei ler,keta terbalik" si junai finisher perbualan...

trus diorg amik beskal tinggal aku terkulai-kulai camtu jer..hishh..xleh jadi nih..
walaupon still blur-blur..penat and confused lagi..trus aku capai beskal teschner aku dan vroomm..vrommm..

omak kaw!!!terkejut berukz aku..tgk betol2 keta terlabik la wei..rase cam kat scene citer 2fast2furious lak..

ape lagi..kitorang pon tak melepaskan peluang amik gamba skit..then nyebok2..

incident ini berlaku disebab oleh dua pemuda yang bajet mereka ngah wat stunt er kan kononnye..agak baghal mereka nih..dengan kelajuan yang tinggi cuba masuk selekoh tajam kat kawasan perumahan..dah laju si baghal ni xleh nak handle keta die..trus langgar devider then langgar pokok disebelah kiri setelah terpantul dari divider tersebut lantas..fiuuuuwwwwww
TERBANG lah korang..amik ko...seb baik keta tak meletop..walaupon ko bukan org melayu,Allah SWT kesian gak ler kat ko..Die nak kasik ko raya gak tahun ni..haaaaaa


si apis menunjukkan pokok yg menjayakan aksi stunt tersebut


stuntman yg kecewa ngan kebengongan mereka+nurse saksi kejadian sedang merawat


aku ngan beskal teschner tak melepaskan peluang amik gamba ngan kereta yg kecundang ini..

p/s: stuntman dalam cite ni memang baghal (sorry kasar skit)..and aku mmg bengang ngan die..bawak keta mmg macam main game slalu..last time baghal nih dah langgar postbox umah kitorang..main parking jer merata tempat..suka wat hal sangat erk..amik ko..Allah bayar cash di bulan mulia nih..

SILALAH TENGOK VIDEO NIH KALAU ANDA BORING ATAU TENGAH SADIS



My manager antaq video ni..kena lak time tu aku ngah wat keje uni..byk nak mati..break jap..download nak tgk video apakah itu..skali tup..tup..video nih..ilang ngantuk..ilang penat sat..lawak giler..siyesss...tengok lahhhh..enjoy!!!

Saturday, September 12, 2009

ZAM!!!!!! HAPPY 23RD BIRTHDAYY!!!!!!!!

ORANG TUA BARUUU!!!...23 BEB...SELAMAT HARI LAHIR ZAM..
MOGA MUNG DIMURAHKAN REZEKI DAN DINAIKKN GAJI!!!!


AHLI2 MAJMUK...NILAH RUPE ATLIT2 NEGARA KITE YANG KELAPARAN..TELAN KEK!!!



KITORANG BAJET NAK BALING TELUR..SEBAB RITUAL SAMBUTAN BIRTHDAY BAGI ATLIT LUMBA BASIKAL NI MEMANG TURUN TEMURUN DOK BALING TELUR JER..DARI SENIOR2 DULU SAMPAI SKANG..AT LEAST ADE GAK TRADE MARK KAN..WAAAA..TAPI MEMANDANGKAN UMAH NI SGT LER DITITIK BERATKAN KEBERSIHAN OLEH PAK JOHN(COACH)..JADI TERPAKSALAH KITORANG WAT GIMIK JER....WAAAA..NASIB BAIK KO ZAMMM!!!!



p/s: for u guys makluman..zam adalah bekas atlet lumba basikal..both discipline..track and road..gua penah race ngan die time gua junior and senior..and die mmg power..tapi disebabkan Malaysia ketandusan coach..Zam mengambil langkah drastik dengan menukar dari seorang rider kepada coach..dan sekarang beliau adalah assistant coah of John Beasley..mak aihh..berguru ilmu beskal sampai kat rostrolia..jiran aku dlu blajaq ngan pak mat jer..tapi takpe..all the best and majulah sukan LUMBA BASIKAL!!!!





news of my ranking from Utusan Malaysia

Azizulhasni kini No. 2 dunia

KUALA LUMPUR - Ketika seorang pelumba trek negara dikritik hebat kerana prestasi buruk dan terbabit dengan pengambilan dadah terlarang, Azizulhasni Awang dan tiga lagi rakannya terus mencuri tumpuan.

Kejayaan pelumba berasal dari Terengganu itu menjuarai acara 200 meter pecut pada Kejohanan Berbasikal Asia (ACC) di Kalimantan bulan lalu meletakkannya kini sebagai pelumba pecut ranking No. 2 di dunia.

Dalam senarai ranking terbaru yang dikeluarkan Kesatuan Berbasikal Antarabangsa (UCI), Azizulhasni, 22, berada di belakang pelumba ranking No. 1 dunia, Kevin Sireau dari Perancis.

Bagaimanapun berbanding Sireau yang mengutip 310 mata daripada tiga kejohanan yang disertainya, Azizulhasni hanya baru menyertai satu kejohanan sahaja iaitu ACC berjaya mengutip 170 mata.

Berada di bawah Sireau dan Azizulhasni adalah pelumba-pelumba seperti Leonardo Narvaez Romero (Colombia), Atsushi Shibasaki (Jepun), Maximilian Levy (Jerman), Sebastian Doehrer (Jerman), Jason Kenny (Britain), Tobias Watcher (Jerman) dan Kazunari Watanabe (Jepun).

Seorang lagi pelumba negara, Muhammad Hafiz Sufian berada pada ranking ke-34 dunia dengan 30 mata.

Namun pada ranking keirin dunia, kedudukan Hafiz (136 mata) lebih baik apabila berada di tangga ketujuh dunia hasil kejayaan muncul naib juara di ACC lalu.

Azizulhasni pula sekadar berada di ranking ke-14 dunia. Ranking No.1 dunia kini milik Levy yang memungut 358 mata.

Dalam ranking pecut berpasukan, tiga pelumba negara menguasai ranking kedua dunia iaitu Azizulhasni, Muhammad Edrus Md. Yunos dan Rizal Tisin.

Mereka mengumpul 85 mata sama juga hasil kejayaan muncul juara di ACC lalu. Ranking No. 1 dunia adalah milik pelumba Poland, Maciej Bielecki yang memungut 92 mata.

Dalam ranking 1km ujian masa, Rizal berada di ranking ke-6 dunia di belakang Han Tao (China), Jimmy Watkins (AS), Michaƫl D'Almeida (Perancis), Wong Kin Chung (Hong Kong) dan Tomas Babek (Republik Czech).

Tribute to Uncle Ramli

Ayah pernah tumbuk Ramli


Ramli Hashim

Bekas pelumba basikal itu kini terlantar kerana diserang diabetes

TIADA apa yang dapat menghalang Ramli Hashim daripada meneruskan kegiatan mengayuh basikal yang menjadi kegilaannya itu, bahkan bangkangan ayahnya sendiri gagal melunturkan semangatnya daripada bergiat dalam sukan yang dicintai itu.

Sehinggakan penumbuk ayahnya yang hinggap di mukanya sebagai hukuman kedegilan Ramli, seakan mencabarnya untuk terus menggiatkan diri dalam lumba basikal, biarpun menyedari tidak mendapat restu daripada orang tuanya.


“Saya pernah kena tumbuk oleh ayah kerana memintanya membeli basikal lumba. Saya ingat lagi masa itu waktu makan, apa lagi selepas mendengar permintaan saya, dia mengangkat mangkuk dengan kuah panas dan menjirus ke atas kepala saya,” kata bekas pelumba berusia 63 yang ditemui di kediamannya di Selayang.


Kebimbangan ayah Ramli sebenarnya berasas kerana abang Ramli menemui ajalnya di padang bola sepak.

Namun semua itu gagal membunuh keazaman Ramli kerana akhirnya berjaya memiliki basikal yang diidamkan, sungguhpun ayahnya tidak pernah sekali pun membeli basikal sukan yang dimintanya sejak sekian lama.

“Ketika itu, saya sering singgah di Clementi (Singapura), kawasan yang terkenal dengan kegiatan berlumba. Seorang kawan saya nak jual basikalnya dengan harga RM230 tetapi masa tu saya hanya mempunyai RM80 saja.


“Ayah memberi saya RM60, duit saya masih tidak mencukupi lalu saya beralih minat kepada bermain gitar. Baru dua hari selepas itu, kawan saya memanggil saya, bertanyakan jumlah wang yang ada dan menyuruh saya membayar bakinya secara ansuran,” katanya.

Dengan basikal itu bermulalah kerjayanya dalam lumba basikal dengan penyertaannya dalam Sukan Seap 1973, tiga bulan selepas menceburi sukan itu yang menyaksikannya merangkul tiga pingat perak, dalam 1,600 meter ujian masa, 800m dan 400m lepas beramai-ramai.

Kini, kerjaya gemilang Ramli tinggal kenangan buatnya dengan dia kini menghabiskan usianya di rumah berikutan penyakit diabetes yang dihidapinya lapan tahun lalu yang menyaksikan dirinya terpaksa melupakan kegilaannya, mengayuh basikal.

“Saya mula menghidapi penyakit ini lapan tahun lalu, setahun selepas menjalankan ibadah haji. Saya kini menyara diri dengan mengharapkan wang pencen saja,” katanya merujuk pekerjaannya sebelum ini sebagai pegawai Majlis Sukan Negara.

Syarikat dan individu yang prihatin boleh menderma menerusi akaun Yakeb untuk kempen 1Ringgit 1Malaysia, 564847005696 (Maybank) atau disalurkan menerusi SMS dengan menaip YAKEB1, YAKEB2, YAKEB5 atau YAKEB10 (RM1, RM2, RM5, RM10) ke 33898.

Kisah Rosli boleh dilihat menerusi program Bersamamu-Wira Sukan, Anda Tetap Di Hati di TV3 malam ini.


Thursday, September 10, 2009

My precious Worldchampionship's GIFT from Yang Tersayang YT

Hello there,
just nak share sikit dgn korang betape gembirenye aku harini...sebab dapat parcel from US!!
aku x budget pun ape-ape...
skaliiii jeng jeng jeng.....YT ni buat suprised kat aku rupenye....she gave me COACH wallet!!patut la haritu die dok2 tanye suke kale ape....macam2 laa die dok siasat...
brand ape..soo bilee bukak je kotakk tuuu.......walammak aiiii!!tekejut beruk aku!!!!aku terus kol YT...YT ckp hadiah semperna aku dpt silver medal aritu time worldchampionship ..die kate nk bagi lame dah..asik busy je..tmbah plak aritu kt ACC aku menang..so merangkumi segala kejuaraan aku la..sayang my MY!tmbah plak ..skrg ni otak aku tgh benggong dgn exam!dah laa results cam (......)lepas exam,kene concentrate for worldcup pulak....kene kerja kuat..!anyway...aku sanggat happy harini..cam x tergambarrrr ..betape happy nyeeeee hatiku sbb dpt wallet baru..tau2 je YT aku mmg tgh nk tuka wallet....thanks honey...!ur nonesuch !0_0

thanks a lot.....susah2 je....YT is going to celebrate her birthday soon...tgh pikir nak bagi ape kat die?any suggestion?secret...between kite je...tawww..hahahaha....
YT really helps me a lot....i cannot live without u...!!dari sume aspek..smpi assingment pun YT tolong smpai aku dpt HD and A!!terima kasih sayang...........sorry la kalau post aku ni jiwang..sbb aku mmg tgh layan jiwang di bulan ramdan....

ok selamat berpuasa..esok aku ade gym..!pastu exam kompiter..habuk pun x baca lagi..chaloh!

Wednesday, September 9, 2009

Meet Siti Nurhaliza in Melbourne Central


After went for breakfasting with YT...we met Dato Siti Nurhaliza ...YT was so excited..because she really loves Siti..smpai ke tudung pun die nak ikut style Siti...hehehhe

Sunday, September 6, 2009

Brilliant Idea



one of my Japanese friends,link me this youtube few month ago but skang baru teringat then taruk dalam blog and share with you all fellas..this is also sort of track event but with such a brilliant idea..organiser race nih wat race nih kat tengah2 town beside shopping complex lak tuh...imagine that??how come dey all nih so brilliant..such a great promotion lol..you know what

1.peminat2 beskal leh tengok,enjoy and support race nih
2.sure ler leh join race ni skali either for serious or just for fun
3.leh perkenalkan+menarik minat kat manusia2 yang lom kenal ape itu BASIKAL
4.salah satu tarikan sektor pelancongan
5.boleh carik bakat baru for 'lumba' basikal
6.aktiviti riadah for semua golongan yang ber benefit giler
7.banyak lagi ler...pikir sendiri

whatever it is..let's ride our bike

*this is the final of the drag race between Tomohiro Nagatsuka(Athens's Olympic silver gold medalist) and Kiyofumi Nagai(Beijing's Olympic bronze medalist)

hopefully ade gak sesape nak organise race camnih kat mas oneday..

Thursday, September 3, 2009

current WORLD TRACK RANKING

salam everyone,
here are the current world track ranking ..
u guys can browse the website from here


*SPRINT*
Photobucket

*TEAM SPRINT*
Photobucket


*KEIRIN*
Photobucket

well,more upcoming events next..just need to focus ..focus..and focus
world cup soon..pray for me and my team..
cheers!

Tuesday, September 1, 2009

nintendo wiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!

wink...dulu aku beli nintendo wii nih kasik kat adik aku..skali adik aku nih tak suke lak dah..nak ps2 or ps3 bagai...aduyaii..lantas aku pon bawak ler gadjet ni ke melbourne..

mula2 tak der ler layan sangat gadjet nih..tapi bile dah kena ngan kesyahduan die..fulamak..sampai kene sound and hilang pedoman ler kejap..huahuahua..

harga tak der ler mahal sangat,kalau nak dibandingkan ngan time baru-baru keluar dulu ..plus korang leh upgradekan nye time beli tu tuk pastikan gadjet korang nih leh bace CD ciplak punye..kalau tak,masak ler korang kene beli CD ori..here, range of ori CD ni from AUD40-AUD100++..so aku mengambil langkah bijak ngan membeli CD cetakan di kedai-kedai berhampiran..enjoy to be malaysian..

so aku tersangat ler recommend this nintendo wii kepada
1.student
2.orang yang kebarangkalian stress dirinya tinggi
3.orang yang menghidapi penyakit buhsan atau boring
4.orang yang mencari kepuasan

tatkala aku ke 'free' an dari kerja-kerja uni dan segala kerja yang suke hinggap kat tubuh badan aku yang dah susut nih..aku layan nintedo wii ni sat..zasssss

two boxes of cough syrup


waaaa...i already finish up both of it..but still the same..including antibiotic..tea panas with madu pon dah try..tea panas with squeeze of lime pon dah..go away..nak kayuh sikal lok nih
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Azizulhasni @ youtube

Loading...