Followers

Sunday, June 29, 2008

Tamatnya SUKMA..Selesainya tanggungjawab

arif+pocketrocket+abg mie(state coach)
pocketrocket with 'Ma Tersayang'

pocketrocket b4 fly balik Ganu Kiter


Fly jauh giler beribu batu semata-mata tanggungjawab kepada negeri tercinta..SUKMA penting giler bagi rakyat ganu coz kali ni adalah sejarah..ditempat sendiri..aku amik dua acara.. 200m sprint dan 1km time trial.. both individual..berkampung di Kuala Berang,bout 80km dari kampong ku,Dungun..Alhamdulillah both event aku dapat gold..aku rasa bangga coz kat tempat race tuh,penuh ngan penonton dan penyokong..sambutan hangat giler..jauh beza ngan SUKMA diKedah 2taun lepas..aku rasa hepi gak coz my mom datang tengok aku race..ni lah 1st time ma datang tengok aku race..hepi bukan kepalang dude..hepi die tengok aku race+bukan main lagi sorak..hehe..2 emas untuk rakyat Terengganu..tulah hadiah yang dapat aku bagi tuk negri tercinta sempena SUKMA nih..MB baru Terengganu siap datang kasik medal+nangis lagi beb..terharu ngan kemenangan ni kot..hehe..
Abis cerita kat game venue..ni cerita time kat opening ceremony laks..2days before da race..aku dipilih untuk membaca ikrar time opening tuh..fuhhh..bace ikrar depan beribu penonton..rakyat ganu..dan yang paling penting Sultan Ganu a.k.a Agong kiter..Sultan Mizan..hushhh..aku dapat ikrar tu last minute..bout 2-3hours before nak bace..bayangkan..aku hafal bukan maen lagi..duk hafal benda tuh jerk..cakap ngan orang pon tak..dey all suh bace kat kertas jerk..tapi aku tak naklaa..tak maen ler kertas-kertas nih..baru nampak gempakz skit..tapi time dey all announce nama aku,fuhh..darah nih turun naik beb.time aku jalan nak masuk stadium tuh..tah camne,aku cuak lak tersilap or pape.maklumler..depan Agong and bribu orang dohh..arghh lantak ar..time naek atas pentas tuh..tros ngan perlahannye aku kuarkan kertas as spare if tersilap bace..suma berjalan lancar..fuhhh..da abes tu..Allah jer taw leganya+hepinyee aku..tapi kureng enak..suma sedare mare complained coz aku botak.. urghh..papelaaa..
Crite after race lak..tido umah Ayah&Cik Ngah a.k.a pak&mak Sdare aku..malam tu ade dinner ngan Dato Sidi..balik lewat da satu hal..pagi tu bangun awal lagi nak gerak balik Dungun lagi satu hal..penat race tak ilang lagi..sampai Dungun kena settlekn satu hal nih..amatlah complicated hal ni,sampai bengang giler aku..tapi Alhamdulillah,settle gak akhirnya..tapi kelam kabot ler..sempat makan sat masakan ma tersayang then tros kelam kabot gerak pi airport..time dalam keta tuh,rase marah jer ngan keta-keta kat depan yang slow..tak reti bawak laju ker..sayang minyak ker..skemanyee..aku dah ler nak cepat ni..Alhamdulillah sempat gak on time..fuhh..kat airport suma orang da ader..so amik tiket...settlekan luggage sume then minom sat sambil citcat..ermm..sedey pon ade nak tinggalkn ma..kejap giler balik..xpela..da nama atlet..furhhh..jumpa lagi ma..jumpa lagi ganu..bile la nak jumpa orang kat London!??

3 comments:

Tya ilyana said...

congrats with ur sukma achievement..ha ha ha...
heyy org london nak jmpe gile..die yang balik awal melbourne sape suruh..abis cair swiss choc!kan dah nyesal..heee

The Pocket Rocketman said...

swiss choc walaupon cair tapi yummy..almaklum..choc mahal gle..xpernah i makan choc mahal camtuh..tanx darl:X

Mohd Fahmi Irfan said...

Wah.....abang mie (Jimi Superfly) bukan main lagi posing dengan star.Apa apa pun tahniah kerana sumbangkan 2 pingat emas untuk Terengganu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Azizulhasni @ youtube

Loading...